En blogg från hjärtat på en trasig mamma. I den ena handen, håller jag ett barn, som bor i himlen. I den andra handen håller jag två barn som bor kvar på jorden. En blogg om att tvingas överleva en tragedi av värsta slag.

lördag 12 oktober 2013

En knäpp på näsan!!!




För många har allt och inte ser det.
Tar inte hand om det.
Låter livet bli trasigt.
Låter sina barn bli trasiga.
Slutar kämpa.
Slutar att försöka...
Har du dina älskade barn i livet?
God hälsa?
Har du tak över huvudet?
Mat på bordet?
Kläder på kroppen?
Jobb?
Också vidare...ni hajjar!
Vad vill ni i ert liv?
Vad drömmer ni om?
"Denna stund är ditt liv"
Sluta slösa ditt liv.
Ta hand om dig.
Ta hand om dina barn.
Älska dom och hjälp dom.
Stötta och lär dom.
Ni lever här.
Tillsammans på samma ställe.
Det är många som inte "förtjänar" sina barn.
Ja, det låter hårt.
Ja, måhända att jag är bitter.
Go ahead, bit av mig huvudet!
Jag står för vad jag säger och tycker.
Barn är inte något man "skaffar".
Barn är en gåva.
Ett mirakel.
Som vi får för att vårda ömt.
Dom är våra barn livet ut, även när dom blir äldre.
Man släpper aldrig taget.
Den dagen man får sitt barn, är man inte längre i första rum, på första plats...
Så är det bara!
Vem ska rädda ditt barn, om det går på fel stig?
Vem ska ansvara för ditt barn, om inte du gör det?
Sluta tramsa och börja ta ansvar!
Njut av detta ögonblick. Denna stund är ditt liv.

4 kommentarer:

  1. Håller med dig. Jag skrev till dig en gång om att jag kämpade 4 år med en massa motgångar och fick till slut på mitt sista försök mina idag 2-åriga tvillingar. Var så svårt under tiden vi kämpade att se föräldrar som skrek åt sina barn, inte hade tid för dem, beklagade och jämrade sig över dem och själv ville jag inget hellre än att få barn. Mina barn är det bästa som hänt i mitt liv, jag känner idag att jag inte levde förrän de kom till världen. Lägger all min vakna tid på att de ska få det mest kärleksfulla tryggaste liv de kan få. Gör ont att se och veta att det finns barn som inte får det, att det inte är en självklarhet för alla. Gör mig så frustrerad och arg att detta hände dig, du som levde för dina barn. Kanske man inte kan säga att man värderar liv olika men ibland önskar man att livet kunde göra mera rättvisa val. Det är som när de mest fantastiska människorna drabbas av sjukdomar och de förlorar kampen och går bort medans andra kastar bort sitt liv på droger eller begår avskyvärda brott och lever vidare. Vet, vi är i grunden goda människor och även människor som felar har väl inte alltid fått den barndom man nu önskar alla barn fått men det känns fortfarande så fel .... Mitt hjärta blöder för dig S. Men du gör gott, du påminner och inspirerar folk att ta vara på stunden och livet. Du låter människor få veta hur det är att förlora sin närmsta, hur ont saknaden gör. Säkert har du fått många komma hem till sina barn och känna hur viktigt det är att ta vara på varje minut med sina barn, för ingen vet när det är den sista. Du berör. Du gör skillnad. Fast helst av allt önska jag att du inte behövt det, att alla barn fick samma chans och att du, fortfarande hade Tristan hos dig. All kärlek till dig. Varma kramar Camilla

    SvaraRadera
  2. Barnen är den största gåvan i livet, de ska aldrig tas för givna. När vi hade svårt att få våra grabbarna och åren gick utan att de kom till oss, kunde jag ibland bli arg, känna ilska över alla dessa som skaffar barn men sen inte låter dem komma i första hand. Du har rätt, vissa människor förtjänar inte att få vara föräldrar och så innerligt många barn förtjänar att få föräldrar som älskar dem och alltid står vid deras sida. Livet är dock inte rättvist alla gånger.

    SvaraRadera
  3. Mycket bra skrivet Shofie!!! <3 /christel

    SvaraRadera
  4. Hej, är en tjej som läste inlägget i Expressen och jag är helt fast i din blogg, kan inte sluta läsa :( kan inte förstå vad ni går igenom, kan inte förstå hur världen är såå grym :( så fin liten Tristan, ååååå många kramar till dig. Som jag alltid säger till alla som säger Skaffa barn, man skaffar inte barn, dom är en gåva och inget man kan ta förgivet.

    SvaraRadera