En blogg från hjärtat på en trasig mamma. I den ena handen, håller jag ett barn, som bor i himlen. I den andra handen håller jag två barn som bor kvar på jorden. En blogg om att tvingas överleva en tragedi av värsta slag.

måndag 15 april 2013

Upprörd as hell!!!!

Ja, såklart finns det en tanke bakom att jag publicerat en del kommentarer ikväll, som jag normalt sett inte brukar publicera eller svara på.
Det har jag gjort för att alla ska kunna läsa dom och förstå detta inlägg.

Somliga förstår helt enkelt inte...
Det här är MIN blogg.
MINA känslor.
MINA tankar.
MIN verklighet!

Jag brukar inte publicera sådana kommenterar som upprör mig, gör mig ledsen eller arg.
För att jag har tillräckligt med känslor och ångest att ta hand om redan som det är.

Men idag kände jag att jag var tvungen för att jag blev så upprörd att jag skakade i hela kroppen.

Det här är min blogg.
Den handlar om mitt liv.
Den handlar om min familj.
Mina barn.
Min oerhört traumatiska upplevelse.
Min förlust.
Min sorg.
Min vardag.
Min kamp för överlevnad.
Mina känslor.
Mina tankar.

Poängen här är än en gång, att det är MIN blogg.

Jag är egentligen för upprörd för att svara på detta nu.
Men tydligen behövs ändå vissa saker klargöras.
Jag har mitt trauma, min förlust och sorg att ta hand om.
Jag må då tyckas vara "självisk", orättvis och hemsk enligt vissa.
Men jag har ingen energi över till att bry mig om någon människa som lämnade mig ensam i den värsta tänkbara stunden i mitt liv.
Jag får vara arg.
Så länge jag vill och behöver.
Jag känner vad jag känner!

Självklart var dom chockade, jag har aldrig påstått nåt annat.
Men det ändrar inte MINA känslor!
Och dom FÅR jag ha!!!
Dom människorna är förknippade med olyckan för mig.
Det som spelas upp om och om igen.
Jag hör mig själv skrika "är ni inte kloka, ni kan inte lämna mig ensam"!!
(Det var för övrigt det enda ljudet runt omkring)
Jag var ensam, på ett fukkin järnvägsspår, där mitt barn låg livlös och mitt andra skrek i vagnen en bit bort och jag VISSTE inte om 17.04-tåget skulle komma och köra över honom igen och mig dessutom.
Detta visste jag inte för att "hon" hade kutat in med MIN telefon i sin trädgård!

Var ni där?
Vad vet ni?
Ingenting!

Lätt att tycka, när man inte upplevt själv.
Lätt att tycka, när man kan gömma sig bakom "anonym"!

Varje människa har rätt till sin mening.
Vill ni säga er, kanske ni ska starta en blogg, eller kanske ni ska skriva ett brev till "dom" istället och berätta att ni tycker att jag är orättvis mot dom.
Till mig behöver ni inte säga det.

Det här är MIN blogg och jag bestämmer!!
Inga kommentarer som upprör kommer igenom fler gånger.
Det handlar helt enkelt om att bloggen finns för att hjälpa mig (min terapi), och inte stjälpa mig!

Jag har idag inget behov av att prata med dom.
Jag kan knappt andas som det är redan.
Jag har inte ens klarat av att prata med dom underbara änglarna som tog hand om oss den dagen, räddningstjänst, polis, ambulans och teamet som mötte upp oss i Lund!

Förra inlägget handlade om hur svårt det är för mig att gå ut.
Och vad jag måste "deala" med när jag går ut.
Och att jag försöker finna frid, när jag står hos mitt barn, vid hans grav.
Och hur svårt det är, när jag är har deras trädgård 100 meter bort.
Jag begär inte att någon ska förstå.
Ni behöver inte hålla med.
Detta är min verklighet!







16 kommentarer:

  1. Det är din blogg vännen och dina tankar. Ingen ska tala om för dig vad som är rätt eller fel att tänka och känna. Ingen av oss har varit med om det du går igenom, hur kan man dömma?

    På skolan Markus går i finns en skylt där det står "Har du inget snällt att säga - säg inget alls". Många vuxna borde ha det som mantra varje ny morgon.

    SvaraRadera
  2. Skickar styrke kramar och tankar till dig<3 Blev också upprörd när jag läste kommentaren. Ingen kan förstå vilket helvete man går igenom när man förlorar ett älskat barn. Att vi överhuvud taget tar andetag efter andetag är otroligt. Att bli lämnad som du blev är oförståeligt hur chockade dom än var och av båda dessutom. Vet själv hur svårt det är att gå ut efter, man är inte samma människa. Det känns som att bestiga Himalaya varje gång man ska lämna hemmet. För mig har det gått 16 månader och jag kämpar varje dag för att gå upp och att ta mig utanför dörren. Mina andra två barn är dom som får mig att fortsätta. Du skriver så fantastiskt i din blogg och sätter känslor på det som många av oss känner. Tack för det Sophie. Varm kram och många tankar Pia (Alexandras mamma)

    SvaraRadera
  3. All respekt för dig & DIN blogg ...Ingen har som sagt en aning om vad du bär på inom dig! STYRKA till dig & de dina <3 / Jeanette

    SvaraRadera
  4. Många tankar går genom mitt huvud när jag läser här idag. Först är: Ta ingen skit! säger Grynet. Jag är glad att du har kraften att stå på dig i denna situation. Det får precis så lång tid du behöver för att ta dig igenom detta om det ens går.....och ingen kan säger på vilket sätt och vad du ska tänka, känna eller reagera. Jag känner igen mig så i dina reaktioner, jag blir själv lättad att veta att jag inte är ensam. Jag tror inte vissa fattar hur viktigt det är att få ha utlopp för vad man känner. Stor kram från EJm

    SvaraRadera
  5. Usch jag mår dåligt rakt in i hjärtat när jag läser ditt inlägg. Jag brukar faktiskt allt som oftast stå på den anklagades sida, jag brukar även försvara med orden "man vet aldrig varför människor handlar som dem gör". Men i det här fallet kan jag inte riktigt tänka så om det är som du beskriver. Jag hade aldrig aldrig aldrig lämnat ensam! Blir man chockad och tycker man det är otäckt så får man väl titta bort då men aldrig aldrig aödrig lämna ensam. Där MÅSTE man samla mod själv och sedan får man även som "paret" bearbeta chocken vilket det klart måste få vara även för dem. Men vem vet Sophie? Kanske dem förberår sig själva lika mycket som du gör mot dem nu i efterhand. Det vet man inte. Dem kanske önskar de handlat annorlunda? Ja i alla fall, jag står på din sida. Aldrig aldrig aldrig lämna, aldrig någonsin.

    SvaraRadera
  6. Hur FAN kan man lämna en mamma ensam med sitt döda barn mitt på järnvägsspåret där hennes andra barn skriker i panik i barnvagnen en bit bort????!!!! Det är så många fel i det så jag vet inte var jag ska börja! Hur i helvete kan man tänka på sig själv och springa iväg och "gömma" sig i den situationen??? Jag blir rädd för mänskligheten.. Varför skulle det vara just dessa "med"männsikor som befanns sig i närheten den eftermiddagen? Varför om nu detta hemska måste hända kunde du inte åtminstone få ha någon slags trygghet hos dig, någon som försökte stötta dig, någon som var hos dig?

    Ja kan hända de blev chockade, kan hända att de nu i efterhand ångrar sig och har ångest över det VAL de gjorde när de lämnade dig - och vet du Sophie, jag hoppas faktiskt det! Hur fel det än är att önska någon annan något ont så just i denna situation hoppas jag faktiskt att ångesten jagar dem!

    Stor stor kram
    Mia

    SvaraRadera
  7. Din blogg, dina känslor, dina ord. Och jag läser varenda ett av dem. En del människor har inget filter som sorterar vad man kan säga eller skriva och det är förjävligt att de lämnar kommentarer som stjälper dig.

    Kram fina Sophie

    Ulle

    SvaraRadera
  8. Älskade vän.

    Det är okej att vara arg!
    Dom hade inte kunnat hjälpa Tristan, inte kunnat stoppa olyckan.
    Dom hade däremot kunnat hjälpa dig. En filt, en hand på din axel, ett försök att trösta Tekla. Och telefonen...herre gud telefonen!

    Jag tror verkligen att de ångrar sig idag. Ångrar sättet de reagerade på. Och ja givetvis var de i chock, finns väl ingen som inte skulle vara! Jag tror de mår väldigt dåligt och drömmer mardrömmar. Jag tror att de tycker det är jobbigt att gå ut ur sitt hus varje dag och ha hemska bilder i minnet.

    Men det betyder inte att du inte får vara arg! Jag hade också varit arg om jag varit du...jag ÄR väldigt väldigt arg!

    Jag förstår (eller gör jag verkligen?) att vissa kan tycka att du är hård och tycker synd om dom. Men om de nu har viljan att ens försöka visa sin ånger, visa att de vet om att de gjorde fel...ja då kan man väl visa detta. En blomma, ett kort eller brev? Något som visar att de vet...

    SvaraRadera
  9. Du har all rätt att vara arg!!
    Skriver som tidigare skrev, om nu detta hemska skulle hända så kunde väl medmänniskorna på plats vara just det...medmänniskor på plats! Som inte lämnade din sida utan blev kvar o gav dig stöd o hjälp!
    Idag ska jag köra till Tristan, kände efter senaste inläggen att jag vill det. Ville lägga tulpaner eftersom jag läst att du tycker om dem men de var tyvärr slut för säsongen i Norrvidinge.
    Btw så är det väldigt lätt för människor att tycka o tänka bakom anonymiteten, fegt så det förslår!
    Din blogg, din ventil! Valfritt att läsa, o som Emilia skrev...har man inget snällt att säga så säg då inget alls!
    Tråkigt att negativa kommentarer ska få stjäla din energi.
    Kärlek o kramar <3 /Anna

    SvaraRadera
  10. DIN blogg och DINA känslor. Du är i mina tankar. Kram ulrika♡♡♡

    SvaraRadera
  11. All sånt som tar din energi behöver du ha bort, detta tex jävla debatt om vad alla tycker. Jag tänker på dig, på Henrik, på Tekla varje dag. Jag känner inte dig, men jag var på kyrkogården och lämna blomma, inte för att snoka utan av medtanke.. Jag känner så för er, tänker på er....stackars dig/er.. Du är såååååå modig, tack för att du delar ditt liv med oss. Jennie Petersson "saba"

    SvaraRadera
  12. Stor kram till dig Sophie! När du första gången skrev i bloggen om hur dessa människor lämnat dig i den värsta, otänkbara situation blev jag helt iskall inombords. Det är helt oförståeligt! Helt och hållet.... Kajsa i Malmö

    SvaraRadera
  13. Dina känslor är dina känslor, vem är någon att ifrågasätta dem? Du har rätt att känna precis vad du vill, hur du vill, när du vill. Jag beundrar dig för att du orkar läsa alla våra kommenterar, även de som inte ger dig "bra" energi.
    Styrka och kramar från Småland // Malin

    SvaraRadera
  14. Det e DIN blogg käraste vän!!styrke kram i massor./ christel..

    SvaraRadera
  15. Blir ledsen när jag läser detta, du behöver verkligen inte negativa kommentarer som får dig att må ännu sämre. Självklart ska du skriva det du behöver och jag förstår din ilska till 100%. Agerandet från paret (eller brist på) är bland det märkligaste jag hört, trodde på något sätt att man hade en instinkt, att hjälpa på alla sätt man kan i en sådan situation. Tydligen inte..Sorgligt är vad det är. Har tänkt mycket på dig idag, stor kram Caroline W

    SvaraRadera