En blogg från hjärtat på en trasig mamma. I den ena handen, håller jag ett barn, som bor i himlen. I den andra handen håller jag två barn som bor kvar på jorden. En blogg om att tvingas överleva en tragedi av värsta slag.

tisdag 16 april 2013

En sista förklaring...

Detta är mitt sista inlägg kring detta ämne, som nu tycks ha blivit en jävla debatt!
Min blogg är inte till för detta.
Vill ni diskutera detta i fortsättningen, så gör det nånannanstans.

Somliga förstår fortfarande inte.
Jag är ingen ond människa.
Jag är inte ute efter att hänga ut någon i min blogg.
Jag hatar inte.
Och jag är inte ute efter att få någon hatad eller illa omtyckt.
Än en gång, jag berättar om min vardag.
Om min sorg och hur den bearbetas.
Mina svårigheter och begränsningar.
Jag delar med mig av mitt innersta.
Det är min terapi.
Jag gör det för min skull.
Jag berättar inget som inte är sant.
Jag är ingen skit-pratare!
Jag berättar händelsen som den var.
Jag kan inte utelämna vissa delar, då blir det ingen helhet och inte helt sant.
Vi är vuxna människor och var och en får ta ansvar för sin del.

Ni som fortsätter att kommentera och som blir illa berörda och tycker att jag är orättvis, för att jag skriver om mina känslor kring dessa människor, vet ni att dom/hon inte hade några svårigheter att uttala sig i tidningen en stund efter?
Här uttalar jag mig.
Jag berättar det som det var.
Var och en människa får sen tycka vad dom vill om det.
Det bryr jag mig inte om.

Dom må ha "agerat" i chock båda två, det har inte med saken att göra!
För mig är dom sammankopplade med den värsta dagen i mitt liv.
Att se dom ger mig panikångest.
Just för att dom inte hjälpte mig, dom lämnade mig ensam, när jag bad dom om och om igen att inte lämna mig. Ändå sprang dom ifrån mig.
Så var det.
Dom har inte heller på något sätt sen den dagen hört av sig, eller gett oss något tecken på att dom är ledsna över vår förlust, ledsna över vad som hände den dagen osv..
Total frånvaro!
För mig, respektlöst, ynkligt och fegt!
Det var vi som förlorade vårt barn!
Hur traumatisk upplevelsen än må ha varit för dom, så är det vi som har förlorat vårt barn.
Jag är ledsen att dom fick vara med om en sån händelse.
Jag är ledsen för samtalet min sambo fick.
Jag är ledsen för samtalet mina föräldrar fick.
För samtalet min syster fick.
För alla de som kom till olycksplatsen.
För vad räddningstjänst, polis och ambulans fick se och ta hand om.
Det var traumatiskt och chockerade för oss alla!

Jag bryr mig inte att hela Billeberga läser min blogg, jag skriver inget, som folk inte redan vet!
Ni vet väl hur småbyar är?
Folk får tycka vad dom vill om dom, om mig!
Det handlar inte om att välja sida.
Tycka illa om dom, eller tycka illa om mig!
Det handlar om att jag bearbetar mig känslor genom denna blogg.

Det handlar om att var och en får ta ansvar för sitt agerande/beteende!
Chock eller inte...

Snälla, bara lämna bloggen - sluta läs, om ni blir illa berörda eller upprörda!

Punkt fukkin slut!





14 kommentarer:

  1. All respekt till dig,
    Kärlek o kramar <3 /Anna

    P.s ber om ursäkt om jag verka lite skakig när jag kom fram o hälsa, avskyr att bli stucken o de fick sticka mig tre gånger för att de inte hitta rätt :/

    SvaraRadera
  2. Fortsätt du med skrivandet här å berabeta dina känslor hur du vill ¡¡¡Det är DIN blogg ingen annans!!!Jätte bamse kram å styrka från mitt.hjärta till.ditt hjärta..KRAM/ christel

    SvaraRadera
  3. Ja klart att du får skriva vad du vill i din blogg, att du bearbetar allt som hände, och ja du vet ju vad som hände, vad det paret inte gjorde och vad de gjorde. Du sitter ju inte och ljuger om det för att smutskasta dom. Tycker det är fullständigt beklagligt att de reagerade så fel i detta trauma. Det minsta de kunde göra är iaf att försöka trösta Tekla som var så ledsen och inte förstod nåt av det som skett:(
    Många varma kramar till dig Sophie <3
    Elin A

    SvaraRadera
  4. Med en öppen blogg är det omöjligt att undvika enstaka rötägg tyvärr, hur hemskt du än må ha det så saknar vissa människor helt enkelt empati och känsla, problemet ligger hos DEM, låt dem aldrig bli DITT problem. Du har inget ansvar att ens förklara dig. Glöm inte bort att bortsett från dessa enstaka personer som besitter taktlöshet finns en stor mängd människor som tänker på er dagligen, ber för er, gråter och önskar så innerligt man kunde lindra.

    SvaraRadera
  5. Då gissar jag att jag måste sluta läsa din blogg! För jag tror det var detta du ville med inlägget ovan. Det är nämligen helt omöjligt att läsa din blogg utan att bli berörd, eller illa berörd, eller upprörd! Under dessa månader som anonym läsare har jag varit så sjukt tacksam för de stunder du har fått mig att inse att jag inte har det så jobbigt imellanåt, det gör inget att min lilla skriker som en tok. Jag har henne i livet och tack för att dina rader har underlättat. Men helt ärligt det kan du ju skita i (ursäkta språket men visste inte bra ord för att ändå få fram budskapet) för varför ska du lida för att jag dka få det enkelt? En främling? Nä fy för sören vad orättvist. Tro mig Sophie jag hade hellre haft det lite jobbigt och hellre inte insett hur bra jag har det om du hade fått behålla din Tristan. Men att läsa din blogg utan att bli berörd och tänka efter hur man själv hafe agerat är helt omöjligt. Jag var en av dem som kommenterade i förra inlägget på ett sätt som jag tyckte var snällt mot dig och bra. Fast att det blir ju fel har jag förstått och då ber jag om ursäkt för, jag ville bara på något sätt visa att jag tycker du har rätt att känna som du gör mot "dem". Sen blir kanske alla ord fel men det är så svårt att veta vad man skall säga. Jag måste sluta läsa för jag blir så vansinnigt berörd. Du behöver inte publicera detta inlägget om du inte vill. Hag ville bara skriva till dig att din historia berör, DU berör, dina känslor berör, din ilska berör, dina inlägg berör, ditt sätt att skriva berör... Något annat är helt omöjligt. Nåväl massa massa styrka till dig och din familj! /Caisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att läsa min blogg är helt frivilligt och alla är välkomna. Utom dom som stjälper mig förståss.
      Jag ser det inte som att du är en av dom!
      Det är skillnad på att bli berörd, illa berörd och upprörd av empati och medkänsla. Men i detta fallet handlade det om en människa som skrev att hon blev illa berörd av att jag skrev öppet i bloggen om mina känslor för "dom" som lämnade mig den dagen.
      Därav min förklaring om min blogg, mina känslor, jag bestämmer osv.
      Jag har inte upplevt att du skrev nåt särskilt upprörande!
      Nu är bloggen på väg åt ett håll jag inte vill...
      Så nu får jag kanske börja tänka om kring den...
      Kram Sophie

      Radera
  6. Ps det var jag som skrev "usch jag mår dåligt rakt in i hjärtat" så behöver jag inte vara anonym längre. /caisa

    SvaraRadera
  7. Hoppas du kan skaka av dig detta och skriva vidare...jag vill så gärna fortsätta att läsa. Låt inte en människa förstöra vad du har byggt upp. Varma kramar från EJm

    SvaraRadera
  8. Din blogg, Du bestämmer. Din ventil. Kan inte begripa att folk opponerar sig och lägger sig i, när det handlar om Dina upplevelser. Kör på och fortsätt som Du gör, fina Sophie.
    Jag blir berörd, upprörd, ledsen, arg, men även glad ibland när jag är här inne och tittar till Dig. Du beskriver så levande och målar upp orden så att jag känner det i magen och hjärtat. Jag kommer aldrig sluta titta till Dig.
    Varma kramar❤❤❤

    SvaraRadera
  9. Du får känna och skriva VAD du vill på DIN blogg! Den som skriver och sänder dig negativ energi önskar jag att du orkar förbise!
    Hoppas du kan fortsätta använda dig av bloggen som terapi! Jag läser endast för att du berör mig! Ert öde, ert liv berör mig och jag tänker på dig flera gånger dagligen!!

    Mycket värme från Marie i Sunne

    SvaraRadera
  10. Hej Sophie! Jag heter Mahlin och har kommenterat under anonym som M. Sluta inte blogga om det hjälper dig! Sätt i såfall lösen på bloggen och släpp in de som du kan ha koll på,..... Be alla som vill läsa maila och få lösen och sen bestämmer du!

    Kram Mahlin i Viken

    SvaraRadera
  11. Fortsätt vara den du är Sophie, skriv vad du känner för och vill oavsett vad andra runt om tycker. Det du skriver berör mig ända in i hjärteroten! Önskar jag kunde hjälpa.. Kramar C

    SvaraRadera
  12. Åh vet inte vad jag ska skriva. Du beror så enormt! Först och främst: låt ingen berätta hur du ska tänka/tycka, man kan ändå inte ändra på sina tankar. Jag läser din blogg varje dag. Känner dig inte men om du visste hur ofta jag tänker på dig! Började läsa din blogg för cirka en månad sedan och har läst bakåt i tiden, även innan det ofattbara hände. Igår när jag var ute på min långpromenad började jag gråta för att jag tänkte på Tristan. Sen fick jag sådant oerhört dåligt samvete. Hur kan JAG gråta över vad NI upplevt? Det har jag ingen rätt till. Återigen kan man inte styra sina tankar och känslor. Vet inte vad jag vill förmedla genom dessa ord men fortsätt skriva om du mår bra av det, skaffa lösen om du inte vill ha den öppen men låt inte andra såra, du har sårats mer än tillräckligt. Bor i Stockholm men hade jag bott närmre hade jag velat lägga en fin blomma hos Tristan. Stor kram till er och hoppas det blir allt lättare att andas! /Kram Catrin (okänd tvåbarnsmamma med stor empati)

    SvaraRadera
  13. Kära Sophie,
    Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Precis som att någon enda människa skulle ha rätt att säga något om hur du borde agera... Så trött och ledsen jag blir. Chock eller inte, det har gått många dagar sedan älskade Tristan dog. Det betyder också många dagar och möjligheter att visa någon form av ånger och respekt från detta par - men detta har uppenbarligen uteblivet... Illamående och darrig blir jag, när jag läser om din kamp, Sophie, hur du får kämpa bara för att kunna genomföra de mest "självklara" sysslorna, utifrån sett. (Det enda som jag verkligen kan förstå är hur panikångest förstör och förminskar ett mänskligt liv, då jag själv var drabbad av detta dagligen under tre års tid. All respekt och kärlek till dig!)

    Var rädd om dig, Sophie! <3
    Du finns i mina tankar dagligen och OM det finns något som jag kan göra för dig, så vet du var jag finns!

    KRAMAR!

    SvaraRadera