En blogg från hjärtat på en trasig mamma. I den ena handen, håller jag ett barn, som bor i himlen. I den andra handen håller jag två barn som bor kvar på jorden. En blogg om att tvingas överleva en tragedi av värsta slag.

tisdag 26 augusti 2014

Teklas Lingonsylt

Efter många dagars tjat från shinonikkan, fick hon äntligen göra egen lingonsylt idag.
(Trots mammans feber och förkylning)
Stolt mamma kan dock berätta att tösabiten stod för det allra mesta arbetet själv.
Hon rensade lingonen (sisådär en halv liter lingon rakt ner i maggen), mätte, räknade och hällde upp vatten och socker själv.
Rörde i grytan, tills det började att bli lite för varmt.
Ställde fram burkar så fint, men lät mamman hälla upp den varma sylten.














Sååå stolt tjej!
Så nöjd med sitt resultat, att hon ville äta upp en halv burk redan ikväll. (Det fick vi stoppat såklart)
Men köttbullar är beställda till middag imorgon.

Så fantastiskt att se glädjen och fascinationen i henne, av att klara göra något sådant själv.

"Vi har inte köpt den i affären", sa hon flera gånger, när hon såg de färdiga burkarna.

Är så glad att hon förstår och uppskattar detta, eftersom Henrik och jag har så stort intresse av att "göra själv"!

Recept?
Såklart, vassegoa!

Klassisk Lingonsylt

2 dl strösocker
2 dl vatten
1 kg lingon
3 dl syltsocker

1. Rensa och skölj bären. Koka dem med vattnet 5–10 min. Skumma. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig.
2. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locken. Förvara sylten svalt.

Bus-enkelt!

1 kommentar:

  1. Vilken underbar liten Tekla! Och så duktigt att kunna göra lingonsylt i den åldern ;)

    SvaraRadera